سطح زبان با استاندارد CEFR
سیستم CEFR یا Common European Framework of Reference for Languages یک معیار استاندارد برای شناخت سطح
موفقیت زبان آموزان در یادگیری یک زبان خارجیه وممکنه به صورت CEFR or CEF or CEFRL هم مشاهده بشه.
شورای اتحادیه اروپا در سال 2001 برای یکپارچه سازی مدارک زبان در اروپا و جهان این سیستم رو تعریف کرد وCEFR
به عنوان یک ملاک ارزشیابی سطح زبان افراد قرار گرفت.
خلاصه اینکه هدف از ایجادش، ایجاد یک چهارچوب مشترک و استاندارد برای اندازه گیری مهارت و دانش زبانی افراد بوده و هست.
استاندارد CEFR سطح های زبان را به شش سطح از A1 تا C2 تقسیم بندی میکنه و برای توصیف سطح زبان آموز از سه دسته جامع تر (پایه، متوسط و پیشرفته) استفاده میکنه. این سطوح ششگانه عبارتند از:
Basic (A1 ,A2 )
Independent (B1 , B2 )
Proficient (C1 ,C2)
1. سطح پایه یا مبتدی ( A1 )
به طور کلی آموزش زبان از این سطح شروع میشه چون زبان آموز هیچ پس زمینه ای از زبان جدید نداره یا از دانش خیلی کمی برخورداره و بعد از گذراندن این سطح از زبان آموز توقع میره که بتونه خود و دیگران رو معرفی کنه، پرسش و پاسخ درباره کارهای روزمره و زندگی یا محیط اطرافش انجام بده.
2. سطح پایه یا مبتدی ( A2 )
این سطح تکمیل کننده سطح قبل هستش که زبان آموز بعد از گذروندن این سطح میتونه وارد سطح متوسط بشه. در طول گذرون این دوره زبان آموز یاد میگیره در مورد گذشته خود و دیگران بیشتر صحبت کنه و خودش رو در موقعیت های کاربردی تر مثل خرید کردن یا آدرس دادن به چالش بکشه.
۳. سطح متوسطه ( B1 )
در این سطح زبان آموز قادر به کنترل موقعیت های ساده برای برطرف کردن نیازهاش مثل مسافرت در یک کشور انگلیسی زبان هستش. همچنین میتونه متن های ساده و معنی دار درباره موضوعات آشنا بنویسه و همین طور تجربیات، رخدادها، رویاها و آرزوها و اهداف خودش رو بیان کنه یا بیشتر در گفتگو ها شرکت کنه و برای نظراتش دلیل بیاره.
4. سطح متوسطه ( B2 )
توی این سطح زبان آموز قادر به درک موضوعات پیچیده حتی در زمینه کاری و تخصصی خودش هست. در مکالمه با تسلط بیشتری ارتباط برقرار میکنه و در برخورد با افراد بومی خیلی خوب پیش میره. همچنین میتونه درباره موضوعات مختلف با جزئیات بنویسه نظرات خودش رو با ذکر مزایا و معایب بیان کنه.
5. سطح پیشرفته ( C1 )
زبان آموز با ورود به این سطح در حال تکمیل اطلاعات و توانایی های خود در زبان جدید هست و در پایان این سطح میتونه نتایج مطلوبی توی آزمون های بین المللی داشته باشه. همچنین میتونه متون طولانی و پیچیده تر رو درک کنه و با تسلط بالایی در لحظه بدون کمترین مشکلی از عبارات و اصطلاحات مناسب و پیشرفته تر استفاده کنه. زبان آموز میتونه از دانش زبانی خودش به صورت منعطف و موثر در زمینه های اجتماعی، آکادمیکی و تخصصی استفاده کنه و در مورد موضوعات پیچیده متونی به صورت شفاف با ساختاری درست و با جزئیات متنوع بنویسه.
6. سطح پیشرفته ( C2 )
در پایان این سطح زبان آموز به درک بالایی از زبان رسیده و مهارت ها و قابلیت های خودش رو در سطح حرفه ای تکمیل میکنه. در این سطح اون میتونه مفاهیم رو به صورت لحظه ای درک کنه و خلاصه ای از مطالبی که شنیده یا خونده رو تعریف کنه. تسلط بر زبان و دقت زبان آموز در سطح بالایی قرار گرفته و همانند افراد بومی از زبان استفاده میکنه و قابلیت درک موقعیت های پیچیده رو به راحتی داره.
دیدگاهتان را بنویسید